Segítő szolgáltatásokTájékoztató anyagokÖnkéntességRólunk írtákTárs-szervezetekElérhetőségek


Mobil:
06 30 790 3841; 

Email:
tuzmadar@tuzmadaralapitvany.hu


Bankszámlaszám:
10300002-20249829-00003285 

Adószám:

18120763-1-41


Hírlevél fel- és leiratkozás
esetén kérjük, küldjön e-mailt vagy telefonáljon.

A Tűzmadár történet

A Tűzmadár történet:

Alapítványunk teljes neve: Tűzmadár Alapítvány a Minőségi Életért

Az alapítás gondolatát 2005-ben az a sürgető szükségszerűség vetette fel, hogy a daganatos megbetegedések száma évről évre növekszik, mégis kevés az olyan szakember, akihez a rákbetegek segítségért fordulhatnának speciális lelki, pszichoszociális problémáik megoldásával, kezelésével kapcsolatban. Olyan központot kívántunk létrehozni, ahol onkológiában jártas pszichológusok, gyógytornászok, dietetikusok, tanácsadók összefogottan, team munkában dolgoznak azért, hogy a daganatos betegeknek és hozzátartozóiknak minél komplexebb, sokrétűbb segítséget nyújthassunk a gyógyulás vagy a betegséggel való együttélés folyamatában.
A daganatos beteg számára megváltozik a világ. Csökken munkaképessége, változik a családban betöltött szerepe, fizikai és lelki erőnléte, egzisztenciális helyzete, életminősége. A gyógyulás elérése akár évekig tartó folyamat eredménye is lehet, miközben a beteget folyamatosan a bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság érzése gyötri. Az új helyzettel való együttélés nem csak az érintettek, hanem a családtagok számára is nehéz feladatot jelent. Az érzelmi és fizikai terhekkel való megbirkózás néha emberfeletti erőfeszítéseket kíván.

Az életbe és a hétköznapi létbe való visszatérést, egy élhető, minőségében kielégítő élet újrateremtését, akárcsak átmenetileg is, szolgálja a Tűzmadár Alapítvány.

Küldetésünk, céljaink:

Nevünk magában hordozza legfontosabb elveinket, céljainkat, terveinket. A rákbetegség sötét képzetét legyőző, fényhozó madár erőt és reményt sugárzó alakját választottuk jelképünknek:

A Tűzmadár az újrakezdés, az újra születés univerzális szimbóluma, a nap, a nemesség, egyediség és gyengédség hordozója. Fény, szépség és béke, győzelem a halál felett, hit és állandóság tartozik jelentései közé.

Ezeket az értékeket valósítja meg és közvetíti alapítványunk. Küldetésünknek tekintjük, hogy tevékenységünk, kutatásaink segítségével hozzájáruljunk a rák kialakulásának jobb megértéséhez, a daganatos betegek gyógyulásához, a betegek és hozzátartozóik esetében is a betegség bármely fázisában felmerülő testi – lelki problémák rendezéséhez, a rehabilitációhoz, illetve az életbe való visszagyógyuláshoz.

Eseménynaptár

Facebook

Cikkek


Képmás magazin 2019-12-15 17:46

Életmentő lehet a rákbetegek lelki gondozása

részletek

Itt minden szónak súlya van 2015-06-29 12:44

A beteg és a „többiek”

részletek

Lélekben is gyógyulni kell 2013-11-10 20:29

A rák diagnózisa olyan mint a cunami: ahol előző nap még boldog párok sétáltak a tengerparton, ott másnap a pusztulás és romok képei fogadnak...

részletek