Keleti Test-Tudat mozgások

Csikung, Do-In, Jóga

A csikung ősi kínai önfejlesztő mozgásgyakorlatok rendszere, amely testi, lelki (érzelmi) és szellemi erősítésünkre szolgál. A csikung a fizikai testünkön belüli energia általunk tudatosan irányított áramoltatásának művészete. Ezt a megfelelő testtartással, a mozdulatok és a légzés összehangolásával, valamint az energia keringetésére irányuló figyelemmel érjük el. A hagyomány szerint a csikung elsősorban az energiarendszerre hat, és azon keresztül fejti ki hatását az egyes szervrendszerekre, így például:

• gazdaságosabbá teszi a keringési rendszer működését;
  • mélyíti a légzést, ezáltal javul a hasi szervek vérellátása;
  • relaxált állapotot hoz létre, ami határozottan segíti a gyógyulási folyamatokat.

A Csikung előnyei közé tartozik, hogy a mozdulatok kifejezetten lassúak, ezért a formagyakorlat elvégzése nem jelent túlzott fizikai megterhelést. A gyakorlatok segítségével képessé válunk a bennünk áramló energiák kiegyensúlyozására, a betegségek megelőzésére, teljesítőképességünk javítására, gyógyulási folyamataink megsegítésére és belső harmóniánk megteremtésére.

Do-In egyszerű mozdulatokból, nyújtásokból, légzőgyakorlatokból és önmasszázsból álló rendszer, amely segíti testünk-lelkünk harmóniájának megőrzését és öngyógyító erőink aktivizálását.

Test-tudat Jóga testi és pszichés hatásai egyaránt jótékonyak: csökkenti a fájdalmakat, javítja az emésztést, vitalizál, élénkít. Javul az önkontroll, a pozitívabb beállítódás és az optimizmus erősödése pedig a feszültségünk oldásához is hozzájárul

Helyszín: Tűzmadár Ház
A foglalkozást vezeti: Tóth Ágnes (Csikung és Do-In); Janits Szabó Virág (Jóga)
Időtartam: Do-In: heti 1x1 óra ; Jóga: 5 alkalom, heti 1x1,5 óra, Csikung: 10 alkalom, heti 1x1,5 óra
Csökkentett részvételi díj: IDE KATTINTVA TÁJÉKOZÓDHAT.
Szükséges eszközök: kényelmes sportruházat, zokni

8  brokáttekercs

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb chi kung gyakorlatsor a “8 brokáttekercs (Ba Duann Gin)”.

Kínában és azon kívül is széles körben elterjedt és számos stílus keletkezett belőle.

Nagyon értékesnek tartják azt az egészséget, amelyet e gyakorlatok segítségével el lehet érni.

A 8 brokáttekercs elnevezésű gyakorlatsor a 12. századból ered és 8 álló és 8 ülő gyakorlatból áll. Segít az egészség megőrzésében, támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait, és fokozza a testi erőt.

A mozdulatok hatására chi (energia, életerő) gyűlik össze a végtagokban, majd az így megnövekedett chi áramolni kezd a testben, és eltávolítja az akadályokat, táplálja a szerveket. A gyakorlatsor átmozgatja az egész testet, lecsendesíti az elmét, elmélyíti a légzést, fokozza a belső szervek körül a chi keringését, segítve őket ezzel a gyógyulásban.

Helyszín: Tűzmadár Ház
A foglalkozást vezeti: Tóth Ágnes
Időtartam: heti 1x1 óra, összesen 4 alkalom
Csökkentett részvételi díj: IDE KATTINTVA TÁJÉKOZÓDHAT.
Szükséges eszközök: kényelmes sportruházat, zokni