Közösségi programok

A Tűzmadár Alapítvány számos közösségi programot kínál, többek között gyógyító körtáncot, akvarell-festést, játékos orosz nyelvtanulást, színjátszókört, mesehallgatást, smink-és stílustanácsadást, kórusban való éneklést.

A programok célja a betegséggel való megküzdés segítése, a rák kiújulásának megakadályozása, az egészség megőrzése és a testi-lelki egyensúly megteremtése.

Gyógyító körtánc

A Szakrális Körtáncok hagyományát Bernard Wosien német balettmester, koreográfus hozta létre, aki elkötelezett gyűjtője volt az európai körtáncoknak, kutatta szimbolikájukat, lélekre gyakorolt hatásukat. A tánc fontos lelki hatása és ereje abban rejlik, hogy figyelmünket a mozdulataink irányítására összpontosítja, és közben megtanít testünk lehetőségeivel élni. Ha mindezt teljes odaadással tesszük, megtapasztaljuk azt a harmóniát, amit csak a fizikai test, az irányító szellem és a lélekkel való érzékelés egysége adhat.

A körtánc néhány hatása:

• Tudatosítja és feloldja a testi, lelki feszültségeket.
  • Életenergiával, erővel tölt fel.
  • Megkönnyíti és segíti a különböző érzelmek átélését.
  • Rengeteg örömöt ad és segít kiegyensúlyozottabbá válni.
  • Segíti a testi elfogadást és az öngyógyító folyamatok beindulását.
  • Erősíti az egyén és a közösség kapcsolatát és az egyénnek a közösségben elfoglalt helyét, fontosságát.

A foglalkozást vezeti: Farkas Andrea
Időtartam: havonta 1 alkalom pénteken, 2 óra
Részvételi díj: adomány, javasolt 500ft
Szükséges eszközök: kényelmes ruházat, előzetes tánctudásra nincs szükség

ZUMBA

Élménytànc - daganatos betegséggel érintettek részére, -egészségfejlesztő és - megtartò célokat támogatva.

Zumba másként:
4 éve adaptàltam daganatos betegséggel érintettekre a Zumbát  Magyarorszàgon  és vittem be gyògyulásukat támogató céllal lehetőségként onkolódusokkal-pszichoonkológusokkal, ill.rehabilitáciòjukba. Azóta tartok folyamatosan részükre is testi-lelki nehézségeiket  egyéni módon figyelembe vevő szemlélettel  a Zumbàt  rájuk optimalizálva,
beszélgetések lehetőségével, s egy külön òràban mindenféle öngyògyìtò erőket mobilzàlò egyszerű gyakorlatokkal tarkìtva.

Ebbben az odafigyelő szemléletében, törődésben és mozgàsanyagában specializált légkörben  tartom  az egyébként nagyon magas élményfaktort és felszabadultságot hordozò zumba òràimat részükre. :)

Vezeti: Szabò Kriszta, zumba oktató
Időpontjaink: hétfőn 18 h és szerdàn 18 h egy-egy óra,
Hétfő: az alacsonyabb intenzitásù òra
Szerda: integràlt, közepes intenzitásù òra
Csökkentett részvételi díj: 600Ft/alkalom

Akvarell-festés kezdő és haladó csoport

Az akvarell- vagy vízfestés a látszat ellenére nem könnyű technika. A festék néha kiszámíthatatlanul, szeszélyesen viselkedik az akvarellpapíron, és a kész alkotás nem mindig előzetes terveink szerint alakul. Néha azonban a víz és a pigmentszemcsék sokkal fantasztikusabb alkotást hoznak létre, mint azt eltervezni vagy elképzelni tudtuk volna. Ez a technika alkalmat ad a színekkel való könnyed játékra, a képzelet szabad áradására, a vízre és festékre való ráhagyatkozásra. Belefeledkezni egy-egy akvarellkép elkészítésébe egyszerre játék, kreatív alkotás, kikapcsolódás, ellazulás és feszültségoldás. Kiváló módja a bennünk lévő érzelmek, feszültségek kifejezésének is.

Várunk szeretettel mindenkit, aki szeretne megismerkedni ezzel a technikával. Előképzettség nem szükséges.

A foglalkozást vezeti: Kontra Sarolta akvarellfestő művész
Időtartam: heti 1 alkalom, kedden 15-17 óráig, kezdő és haladó csoportok hetenként váltják egymást

Csökkentett részvételi díj: 600Ft/alkalom
Szükséges eszközök: akvarell papír, akvarell vagy vízfesték, ecsetek

Játékos  orosz nyelv

A kemoterápia alatt sokan megtapasztalják a figyelem gyengülését, a rövididejű memória csökkenését.

A mentális funkciók romlása többnyire átmeneti, de ha folyamatosan tréningezzük az elménket, a regenerálódás is gyorsabb.

Verstanulás, keresztrejtvények megoldása is segíthet ebben, mi a nyelvtanulást javasoljuk, ami még időtöltésként is nagyszerű foglalatosság.

Azoknak, akik régebben tanultak orosz nyelvet nagyszerű lehetőség, hogy előhívják és alkalmazzák rég elfelejtettnek hitt tudásukat, akik pedig most ismerkednek meg a nyelvvel, a „cirill betűs” abc megismerése és elsajátítása után egyszerűbb nyelvi gyakorlatokat, szituációs játékokat és fejlesztő feladatokat kínál a foglalkozás.

A tanfolyam heti rendszerességgel, alkalmanként 2,5 órát foglal magába, a jelentkezőkkel közösen kialakított napon és időben.

Minél nagyobb a csoport, annál izgalmasabbak az órák, de már 4-5 fővel is elindulunk.

Várjuk jelentkezésüket!

A foglalkozást vezeti: Poór Mária,  orosz nyelvtanár tartja

Időtartam: heti 1 alkalom, 2,5 óra, hétfőn 13:00-15:30

Csökkentett részvételi díj: 300Ft/alkalom
Szükséges eszközök: füzet, íróeszköz

"Lélek könyvtár" - Színjátszó kör

Rónai Éva:

"Amikor hirtelen megtudjuk, hogy baj van, hogy betegek vagyunk, amikor ránk zuhan a valóság, el szeretnénk bújni. Bizonytalanok leszünk, kapaszkodókat keresünk. Az énképünk, az önbizalmunk  megváltozik. Idő kell, hogy  felvállaljuk a helyzetünket és elfogadjuk a segítséget is.
Ilyen segítség az irodalom. Ha rátalálunk arra az irodalmi műre, mely helyettünk fogalmazza meg a mélyen szunnyadó, kimondani nem mert gondolatainkat és szorongásainkat és általa leszünk jobban, már ki is dobtunk egy homokzsákot a képzeletbeli léghajónkból, hogy több energiánk maradjon a gyógyulásra.
A színjátszó kör  ebben szeretne és tud is segíteni. "

Időtartam: heti 1 alkalom, 2 óra,

Részvételi díj: nincs  - adomány

A foglalkozást vezeti: Rónai Éva, előadóművész

Tűzmadár Galéria-Találkozások

A "Találkozások" egy programsorozat, melynek keretében színvonalas kultúrális programokat,kínálunk, mert hisszük, hogy a kultúra, a művészet, s az általuk nyújtott élmény -ha közvetve is, de - hozzájárulhat a gyógyuláshoz, az egészség megőrzéséhez. A Tűzmadár Ház kiállítóterében rendezett kiállítások megnyitóin a kiállító művészekkel ismerkedhetünk, de gyakran hívunk olyan embereket, művészeket, akikkel érdemes megismerkedni, izgalmas alkotó tevékenységükbe bepillantást nyerni. A programok ingyenesek és bárki által látogathatók.

A foglalkozást vezeti: Vajkai Zsófia
Időtartam: alkalmanként 3-4 óra