Segítő szolgáltatásokTájékoztató anyagokÖnkéntességRólunk írtákPartnereinkElérhetőségek

Email:
tuzmadar@tuzmadaralapitvany.hu
tuzmadaralapitvany2@gmail.com


Mobil:
06 30 790 3841; 


Bankszámlaszám:
10300002-20249829-00003285

 

Adószám:

18120763-1-41


Hírlevél fel- és leiratkozás
esetén kérjük, küldjön e-mailt vagy telefonáljon.

Művészet terápia

MűvészetterápiaA Katarzis Komplex Művészetterápiás módszer lényege, hogy az évkörön végighaladva ráhangolódunk az egyes hónapok energetikai minőségére, szimbolikájára és engedjük, hogy ezek hassanak ránk, visszaintegráljanak és összekapcsoljanak a természettel és tudattalan világunkkal, hogy mélyebb önismeretre tehessünk szert általuk.

A természet rendjére való ráhangolódás, annak megszokott ritmusa, "rendben tart minket", segít átélnünk és elfogadnunk az Élet természetes ciklikusságát. Az évszakok, hónapok változásaira történő lelki ráhangolódás, a jelenségek megfigyelése aktiválja a sok esetben megrekedt testi és lelki energiáinkat, megküzdő, fejlődést támogató erőforrásainkat, képességeinket.

Ez által rávilágít az állandóság és változás, azaz a megújulás szerepére a lelkiegészség megőrzésében. A terápia folyamatában keletkezett alkotás mintegy tükröt tart az alkotó elé, felkínálva számára az aktuális belső konfliktussal való szembenézés lehetőségét.

Jung szerint: „Az orvosnak a természetet kell vezetőjéül választania, és amit ekkor tesz...az apáciensben lévő alkotó mag fejlődésének az elősegítése.”

Minden emberben benne rejlik a művészet, a szépség iránti vonzalom és önmaga kifejezésének igénye éppúgy, mint maga a „művész” is, aki képes az alkotás, a tánc, vagy éppen egy vers általkifejezni legbensőbb érzéseit, vágyait, félelmeit.

A 8 alkalmas kurzus célja, hogy a résztvevők a gyógyító körtáncok, a szabad alkotás, a versek vagy mesék és a relaxáció segítségével tápláló közeget és eszközöket kapjanak a testi-lelki gyógyuláshoz, életük megújításához, elnyomott érzelmeik, megterhelő élethelyzeteik feldolgozásához.

A foglalkozáson való részvételhez nem szükséges táncos/művészi előképzettség, tehetség vagy hajlam és bármely felnőtt korosztály számára ajánlott. A táncok és a művészeti feladatok egyszerűek, élvezetesek és teljesítményelvárástól mentesek!

Érdemes részt venned, ha:

– szereted a zenét, a ritmust és szívesen adod át magad a színek varázsának, az

   alkotás és tánc örömének, a relaxációban való megpihenésnek,

– nehezen fejezed ki magad szavakban, de nyitott vagy ennek művészeti módjaira,

– vágysz egy megtartó közegre, ahol kikapcsolódhatsz és mégis lehetőséged van a

   gyógyulásra, egészséged újrateremtésére vagy éppen megőrzésére,

– szeretnél mélyebb önismeretre, megértésre, nagyobb rálátásra szert tenni.

 

Helyszín: Tűzmadár Ház
A foglalkozást vezeti: Farkas Andrea művészet- és táncterapeuta
Időtartam: 7 alkalom

Támogatói hozzájárulás 5.000Ft/tanfolyam
Szükséges eszközök: Tűzmadár ház biztosítja

      

Irodalomterápia (biblioterápia)

Az irodalomterápia a művészetterápiák egyik ága. Olyan személyiségfejlesztő módszer, amely szépirodalmi művekből kiindulva irányított olvasással segíti a résztvevők önismeretének, személyiségének fejlesztését, hiszen a művek többnyire mindennapi gondokat fogalmaznak meg.

A feldolgozott szövegek szereplőivel való azonosulás lehetőséget nyújt a szereplők konfliktusainak végiggondolására, majd arra is, hogy a tanulságokat a saját élethelyzetünkre vonatkoztatva építsük be az életünkbe.

Helyszín: Tűzmadár Ház 
A foglalkozást vezeti: Imrei Andrea biblioterapeuta                                                        
Időtartam: kéthetente 3 óra

Támogatói hozzájárulás 5.000Ft/tanfolyam
Szükséges eszközök: jegyzetfüzet, toll                                                                                                                                  

 

Eseménynaptár

Facebook

Cikkek


Itt minden szónak súlya van 2015-06-29 12:44

A beteg és a „többiek”

részletek

Lélekben is gyógyulni kell 2013-11-10 20:29

A rák diagnózisa olyan mint a cunami: ahol előző nap még boldog párok sétáltak a tengerparton, ott másnap a pusztulás és romok képei fogadnak...

részletek

Előítélet-mentes sorstársak a Tűzmadárban 2013-11-10 19:18

Az egészséges ember a jelent, de jövőjét is csak egészségesként tudja elképzelni. Hárít, minden kórság gondolatától irtózik, még akkor is... részletek