ÖT ELEM

Öt elem - Öt alkalom: energia tanítások a tudatos élethez

Az Öt elem, vagy másképpen Öt energia egy jól bevált ázsiai bölcsesség- rendszer, amely segít eligazodni belső és külső világunkban egyaránt. Azon az ősi megfigyelésen alapul, amely szerint a jelenségvilág állandó változásában vannak bizonyos visszatérő, mindig hasonló energiákkal ismétlődő dolgok. Ezeket a visszatérő motívumokat öt elemre osztották, amelyek folyamatosan követik egymást, szünet nélkül.

Az Öt energia rendszer nagymértékben különbözik a nyugaton ismert statikus tipizáló szemléletektől, hiszen itt mindig a változással dolgozunk, semmit sem akarunk megragadni vagy stabilizálni. Azt tanuljuk meg ebben a nagyszerű világ- és önismereti rendszerben, hogy miként élhetjük meg tudatosan, jól az aktuális energiákat.

Az Öt elem szemináriumot Janits-Szabó Virág, a Városi jógi és a Tűzmadár oktatója tartja. Nem csupán elméleti tanításokra, de hatékony gyakorlatokra is sor kerül. A tanító számos szemléltető eszközt bevet majd, hogy az öt energia mindegyike jól felismerhető legyen számunkra.

Kiknek ajánljuk a szemináriumot?

• Mindazoknak, akik szeretik az önismereti rendszereket, de kíváncsiak egy dinamikusabb, hatékonyabb módszerre is.
  • Azoknak, akik szellemi módszerekkel, meditációval, energiákkal, táplálkozással vagy gyógyítással foglalkoznak.
  • Mindenkinek, aki szeretne tudatosabban élni.

Öt elem szeminárium témái:

Első alkalom:

• öt energia alaptanítások
  • öt elem az emberi testben (szervek, érzelmek és energiák)
  • öt elem a környezetünkben (színek, formák, anyagok és hatások)

Második alkalom:

• öt elem az emberi élet ciklusaiban és az önfelismerés folyamatában
  • öt elem szerinti táplálkozás
  • szituációk kezelése öt elem szerint, az elemek egymásra hatása

Amire szükséged lesz a szemináriumhoz:

• ülőpárna
  • sok innivaló, harapnivaló a szünetekre
  • jegyzetfüzet
  • színes ceruzák vagy tollak: zöld, piros, barna, szürke, kék

Várunk szeretettel akkor is, ha teljesen kezdő vagy az Öt elem rendszerében és akkor is, ha már tanultál róla! Rengeteg újdonság lesz mindenki számára.