Tűzmadár konyha

Az online térben Kisa Judit, dietetikusunk, a Semmelweis egyetem oktatója minden hónapban 2021-től megajándékoz bennünket egy-egy recepttel. 

 

  Az 1. recept MÁKTORTA

2020 Karácsonyi ünnepségünkön hangzott el Judittól.    

Hozzávalók:

40 dkg alma reszelve, enyhén kinyomkodva.
2 tojás
6 dkg cukor (vagy ennek megfelelő édesítés, én kókuszvirág cukrot használtam),
1 citrom reszelt héja és leve (tehát bio legyen!),
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
10 dkg őrölt mandula,
20 dkg darált mák,
2 tojás fehérje + 1 csomag (bourbon) vaníliás cukor                                                                

Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az almát, a citrom levét és reszelt héját, a fahéjat. Rászórjuk a mandula lisztet és darált mákot. rászórjuk a szódabikarbónát, és összeforgatjuk a tésztát. Kiolajozott kisebb tepsibe terítjük a tésztát. 180 fokon előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük. Közben 2 tojás fehérjét csipet sóval (egy csipet sót tegyetek a tésztába is!), és egy csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük.A tésztát kivesszük a sütőből, ráterítjük a habot. A hőmérsékletet visszavesszük 150 fokra, és további 10 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!  Kisa Judit

Eseménynaptár

Facebook

Cikkek


Képmás magazin 2019-12-15 17:46

Életmentő lehet a rákbetegek lelki gondozása

részletek

Itt minden szónak súlya van 2015-06-29 12:44

A beteg és a „többiek”

részletek

Lélekben is gyógyulni kell 2013-11-10 20:29

A rák diagnózisa olyan mint a cunami: ahol előző nap még boldog párok sétáltak a tengerparton, ott másnap a pusztulás és romok képei fogadnak...

részletek