Társ-szervezetek

Hírlevél fel- és leiratkozás
esetén kérjük, küldjön e-mailt vagy telefonáljon.

Tevékenységünk

Hazánkban a rákban megbetegedettek száma folyamatosan emelkedik. A betegség hosszan tartó krónikus folyamat, a gyógyítás okozta fizikai terhek pedig nehezítik a betegek pszichoszociális egyensúlyának megőrzését. Kutatások bizonyítják, hogy a helyes életmóddal (megfelelő táplálkozás, dohányzás mellőzése, alkoholfogyasztás minimalizálása, testmozgás, a stressz kezelése) sokat tehetnénk a rákbetegség kialakulásának megakadályozásáért, már kialakult betegség esetén a kiújulás, áttétképződés csökkentéséért, az életkilátások javításáért.

Alapítványunk komplex, integratív és holisztikus módon közelít a gyógyulási folyamathoz, hangsúlyt helyezve a test- és lélek rehabilitációjára egyaránt. Az egyéni konzultációk, a csoportos tanfolyamokon elsajátítható elvek, és technikák mind-mind a gyógyulási folyamatot, az egyensúly megtartását, a felépülést, az egészség megőrzését segítik.

Az együttes munka sikerességét biztosítja a sokrétű megközelítést lehetővé tevő, elkötelezett szakembergárda: onkológus szakorvos, pszichológus, szociális munkás, gyógytornász, dietetikus (a betegek helyes táplálkozásáról gondoskodó szakember) életmód-tanácsadó; valamint a mindig az adott személyre koncentráló, egyéni boldogulást szolgáló módszertani lehetőségek tárháza.

A következő konzultációkra, foglalkozásokra folyamatosan lehet jelentkezni:

• Feltáró beszélgetés, egyéni rehabilitációs program kidolgozása pszichológussal
  • Konzultáció pszichológussal
  • Egyéni pszichoterápia - klinikai pszichológussal szükség esetén
  • Táplálkozási és életmód tanácsadás
  • Egyéni gyógytorna
  • Csoportfoglalkozások: MBCR–Artemis, Gyógyító képzelet-Simonton alapokon, Williams-életkészség, Autogén Tréning, Asszertivitás, Do-in, Nordic walking,test-tudat jóga, Gyógyító terek, stb.
  • Konzultáció onkológussal
  • Közösségi programok, mozgás és művészetterápia, irodalom és meseterápia,

Gyógyulást segítő szakértői fórumok és beteg beszámolók