Segítő szolgáltatásokTájékoztató anyagokÖnkéntességRólunk írtákPartnereinkElérhetőségek

Email:
tuzmadar@tuzmadaralapitvany.hu
tuzmadaralapitvany2@gmail.com


Mobil:
06 30 790 3841; 


Bankszámlaszám:
10300002-20249829-00003285

 

Adószám:

18120763-1-41


Hírlevél fel- és leiratkozás
esetén kérjük, küldjön e-mailt vagy telefonáljon.

Tevékenységünk

Tevékenységünk

Hazánkban a rákban megbetegedettek száma folyamatosan emelkedik. A betegség hosszan tartó krónikus folyamat, a gyógyítás okozta fizikai terhek pedig nehezítik a betegek pszichoszociális egyensúlyának megőrzését. Kutatások bizonyítják, hogy a helyes életmóddal (megfelelő táplálkozás, dohányzás mellőzése, alkoholfogyasztás minimalizálása, testmozgás, a stressz kezelése) sokat tehetnénk a rákbetegség kialakulásának megakadályozásáért, már kialakult betegség esetén a kiújulás, áttétképződés csökkentéséért, az életkilátások javításáért.

Alapítványunk komplex módon közelít a gyógyulási folyamathoz, hangsúlyt helyezve a test- és lélek rehabilitációjára egyaránt. Az egyéni konzultációk, a csoportos tanfolyamokon elsajátítható elvek, és technikák mind-mind a gyógyulási folyamatot, az egyensúly megtartását, a felépülést, az egészség megőrzését segítik.

Az együttes munka sikerességét biztosítja a sokrétű megközelítést lehetővé tevő, elkötelezett szakembergárda: onkológus szakorvos, pszichológus, szociális munkás, gyógytornász, dietetikus (a betegek helyes táplálkozásáról gondoskodó szakember) életmód-tanácsadó; valamint a mindig az adott személyre koncentráló, egyéni boldogulást szolgáló módszertani lehetőségek tárháza.

A következő konzultációkra, foglalkozásokra folyamatosan lehet jelentkezni:

  • Feltáró beszélgetés, egyéni rehabilitációs program kidolgozása
  • Konzultáció klinikai pszichológussal
  • Egyéni pszichoterápia
  • Táplálkozási és életmód tanácsadás
  • Egyéni gyógytorna
  • Csoportfoglalkozások: MBCR–Artemis, Simonton, Williams-életkészség, Autogén Tréning, Asszertivitás, Do-in, Nordic walking, stb.
  • Konzultáció onkológussal

Eseménynaptár

Facebook

Cikkek


Itt minden szónak súlya van 2015-06-29 12:44

A beteg és a „többiek”

részletek

Lélekben is gyógyulni kell 2013-11-10 20:29

A rák diagnózisa olyan mint a cunami: ahol előző nap még boldog párok sétáltak a tengerparton, ott másnap a pusztulás és romok képei fogadnak...

részletek

Előítélet-mentes sorstársak a Tűzmadárban 2013-11-10 19:18

Az egészséges ember a jelent, de jövőjét is csak egészségesként tudja elképzelni. Hárít, minden kórság gondolatától irtózik, még akkor is... részletek