MESETERÁPA-ERŐFORRÁSUNK A MESE

"71 éves vagyok.

Azért jelentkeztem a meseterápiás csoportba, mert kíváncsi voltam, hogy a mesék ebben a korban és egészségi állapotban vajon hozhatnak-e számomra valamit, fogékony vagyok-e még rájuk és kiválthatnak-e belőlem pozitív érzéseket. Néhány gondolat arról, amit Ilona közreműködésével felismertem.

A mesék számomra

• oldják a feszültséget, mert a mese végén minden jóra fordul.
  • bátorítást és biztonságérzetet adnak, hiszen a szereplők „boldogan élnek míg meg nem halnak”.
  • segítenek megérezni, hogy az igazi bölcsesség mindenkiben benne van… a kérdés csak az, hogy vajon kapcsolatba tudunk-e lépni vele.

Ilona szakértelme, empátiája, mese szeretete (amit át is tud adni nekünk), hozzájárulnak ahhoz, hogy örömmel járjak a foglalkozásokra. Ahogy a mesék rejtett mondanivalóját Ilona vezetésével közösen kibontjuk, az lehetővé teszi különböző korosztályok összekapcsolódását. A foglalkozás során mi, idősebbek is a huszonévesekkel együtt nevetünk és sírunk.

Ahogy lelkesen mesélek a foglalkozáson történtekről, több ismerősöm is sajnálkozott, hogy nem jelentkezett időben a csoportba.

Köszönöm a Tűzmadár Háznak, hogy lehetőséget biztosított számomra, a mesék által egy új látásmód megtapasztalására.