WÉK:Életkészségek

Kedves Résztvevő!

A stressz mindannyiunk életében meglévő élmény, tapasztalat. Ideális esetben segíthet is a kihívások megküzdésében. Az elhúzódó, kezelhetetlen stressznek azonban számos kedvezőtlen következménye lehet.

A Williams Életkészség Program© egy csokorba fogta azokat az ismereteket és praktikus készségeket, amelyekkel képesek vagyunk a stresszt megelőzni, csökkenteni, vagy kezelni. A program nagy erénye, hogy ezt a sokrétű tudást nagyon jól felépített, logikus módon adja át.

A Williams Életkészség Program© egyik legfontosabb része, hogy megtanítja a résztvevőt arra, hogy mikor küzdjön meg a stresszes szituációval aktívan, és mikor válassza a stresszkezelés valamilyen passzívabb formáját.

A tréning során többek között az alábbi készségeket és ismereteket vesszük át és gyakoroljuk interaktív módon:

• Stresszel kapcsolatos általános tudnivalók, a stressz és a testi reakciók közötti kapcsolatok
  • Problémahelyzetek felismerése és megfelelő végiggondolása
  • A problémahelyzetek megoldására szolgáló aktív akció készségek ismertetése és gyakorlása
  • Stresszlevezető készségek
  • Kölcsönösen támogató kapcsolatokat elősegítő készségek

A Williams Életkészség Program© során 8 alkalommal találkozunk, egy-egy ilyen alkalom kb. 2 órás időtartamot fed le. Az egyes alkalmak között házi feladatok segítik a résztvevőt abban, hogy az adott készséget gyakorolja, elmélyítse. Az ülések online formában fognak zajlani és majd a járványügyi helyzet változása után személyesen is.

Képzőink:

Dr. Hamvai Csaba, pszichológus, SZTE, Magatartástud. WÉK facilitátor, online