Asszertivitas

Ez az önerősítő és önfejlesztő megközelítés a kommunikációnkat hatékonnyá, letisztulttá és belső erőinket koncentráltabbá varázsolhatja. 

Mint minden viselkedést változtató megközelítés, úgy itt is a gyakorlűás, gyakorlás, gyakorlás a siker titka. 

Gyakran bizonytalanok vagyunk döntéseinkben, bátortalanok érzelmeinkben, túl erőteljesek, kalapácsütésként hatóan lehengerlőek, vagy épp elkeseredésünkben bezárulunk. 

Az asszertiv viselkedés az agresszió helyett letisztultságot, a manipiláció helyett egyenességet, a passzív kiszolgáltatott némaság és szótlan belegyezés helyett önérvényesítő nyíltságot hoz. 

Megtanulhatsz kérni nehéz helyzetekben, NEM-et mondani, mikor a félelem elbizonytalanít, érzéseidet bántalmazás és elhallgatás nékül kifejezni. 

A mi megközelítésünk Ann Dickson, angol pszichológus tanítványaként került hazánkba. Ann Dickson könyve, A Teljes jogú nő, még a 90-s évek legelején a mi közvetitésünkkel került magyar nyelven kiadásra és képzésünk kézikönyve.

 

Helyszín: Tűzmadár Ház és/vagy Online 
A foglalkozást vezeti: Ruzsa Ágota, asszertivítás tréner
Időtartam: 5 alkalom,  heti 1x2 óra,

Támogatói hozzájárulásról IDE KATTINTVA TÁJÉKOZÓDHAT.
Szükséges eszközök: jegyzetfüzet, toll

 

 

Eseménynaptár

Facebook

Cikkek


Képmás magazin 2019-12-15 17:46

Életmentő lehet a rákbetegek lelki gondozása

részletek

Itt minden szónak súlya van 2015-06-29 12:44

A beteg és a „többiek”

részletek

Lélekben is gyógyulni kell 2013-11-10 20:29

A rák diagnózisa olyan mint a cunami: ahol előző nap még boldog párok sétáltak a tengerparton, ott másnap a pusztulás és romok képei fogadnak...

részletek