KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK

Közösségi programok

A Tűzmadár Alapítvány számos közösségi programot kínál, többek között gyógyító körtáncot, akvarell-festést, játékos orosz nyelvtanulást, színjátszókört, mesehallgatást, smink-és stílustanácsadást, kórusban való éneklést.

A programok célja a betegséggel való megküzdés segítése, a rák kiújulásának megakadályozása, az egészség megőrzése és a testi-lelki egyensúly megteremtése.

Play-Back színház

Gyógyító körtánc

A Szakrális Körtáncok hagyományát Bernard Wosien német balettmester, koreográfus hozta létre, aki elkötelezett gyűjtője volt az európai körtáncoknak, kutatta szimbolikájukat, lélekre gyakorolt hatásukat. A tánc fontos lelki hatása és ereje abban rejlik, hogy figyelmünket a mozdulataink irányítására összpontosítja, és közben megtanít testünk lehetőségeivel élni. Ha mindezt teljes odaadással tesszük, megtapasztaljuk azt a harmóniát, amit csak a fizikai test, az irányító szellem és a lélekkel való érzékelés egysége adhat.

A körtánc néhány hatása:

• Tudatosítja és feloldja a testi, lelki feszültségeket.
  • Életenergiával, erővel tölt fel.
  • Megkönnyíti és segíti a különböző érzelmek átélését.
  • Rengeteg örömöt ad és segít kiegyensúlyozottabbá válni.
  • Segíti a testi elfogadást és az öngyógyító folyamatok beindulását.
  • Erősíti az egyén és a közösség kapcsolatát és az egyénnek a közösségben elfoglalt helyét, fontosságát.

A foglalkozást vezeti: Farkas Andrea
Időtartam: havonta 1 alkalom pénteken, 2 óra
Részvételi díjról IDE KATTINTVA TÁJÉKOZÓDHAT.
Szükséges eszközök: kényelmes ruházat, előzetes tánctudásra nincs szükség

Erdei varázs - Nordic walking

Játékos nyelvtanulás-gyakorlás

A kemoterápia alatt sokan megtapasztalják a figyelem gyengülését, a rövididejű memória csökkenését.

A mentális funkciók romlása többnyire átmeneti, de ha folyamatosan tréningezzük az elménket, a regenerálódás is gyorsabb.

Verstanulás, keresztrejtvények megoldása is segíthet ebben, mi a nyelvtanulást javasoljuk, ami még időtöltésként is nagyszerű foglalatosság.

Azoknak, akik régebben tanultak orosz nyelvet nagyszerű lehetőség, hogy előhívják és alkalmazzák rég elfelejtettnek hitt tudásukat, akik pedig most ismerkednek meg a nyelvvel, a „cirill betűs” abc megismerése és elsajátítása után egyszerűbb nyelvi gyakorlatokat, szituációs játékokat és fejlesztő feladatokat kínál a foglalkozás.

A tanfolyam heti rendszerességgel, alkalmanként 2,5 órát foglal magába, a jelentkezőkkel közösen kialakított napon és időben.

Minél nagyobb a csoport, annál izgalmasabbak az órák, de már 4-5 fővel is elindulunk.

Várjuk jelentkezésüket!

A foglalkozást vezeti: Poór Mária,  orosz nyelvtanár tartja

Időtartam: heti 1 alkalom, 2,5 óra, hétfőn 13:00-15:30

Csökkentett részvételi díj: az oktatóval egyeztetve
Szükséges eszközök: füzet, íróeszköz

"Lélek könyvtár" - Színjátszó kör

"Amikor hirtelen megtudjuk, hogy baj van, hogy betegek vagyunk, amikor ránk zuhan a valóság, el szeretnénk bújni. Bizonytalanok leszünk, kapaszkodókat keresünk. Az énképünk, az önbizalmunk  megváltozik. Idő kell, hogy  felvállaljuk a helyzetünket és elfogadjuk a segítséget is.
Ilyen segítség az irodalom. Ha rátalálunk arra az irodalmi műre, mely helyettünk fogalmazza meg a mélyen szunnyadó, kimondani nem mert gondolatainkat és szorongásainkat és általa leszünk jobban, már ki is dobtunk egy homokzsákot a képzeletbeli léghajónkból, hogy több energiánk maradjon a gyógyulásra.
A színjátszó kör  ebben szeretne és tud is segíteni. "

Időtartam: heti 1 alkalom, 2 óra,

Részvételi díj: nincs  - adomány

A foglalkozást vezeti:

Tűzmadár Galéria-Találkozások

A "Találkozások" egy programsorozat, melynek keretében színvonalas kultúrális programokat,kínálunk, mert hisszük, hogy a kultúra, a művészet, s az általuk nyújtott élmény -ha közvetve is, de - hozzájárulhat a gyógyuláshoz, az egészség megőrzéséhez. A Tűzmadár Ház kiállítóterében rendezett kiállítások megnyitóin a kiállító művészekkel ismerkedhetünk, de gyakran hívunk olyan embereket, művészeket, akikkel érdemes megismerkedni, izgalmas alkotó tevékenységükbe bepillantást nyerni. A programok ingyenesek és bárki által látogathatók.

A foglalkozást vezeti: Vajkai Zsófia
Időtartam: alkalmanként 3-4 óra