MINDFULNESS-ÉBER, TUDATOS JELENLÉT

A mindfulness  - életélmény - tanfolyamokról

A mindfulness angol szó magyar fordítása éber, szabad tudatos figyelem, jelenlét. Az eredeti szó magába foglalja az elme és a szív tágasságát és nyitott összhangját is. 
Mi gyakran életélmény gyakorlatnak hívjuk, mert általa fokozódik bennünk az élet megélésének mélysége és tágassága

A keleti vallási irányzatok, kiemelten a buddhista megközelítés egyik kiemelt praxisa, gyakorlata, amely az elmúlt 50 évben a nyugati társadalomban megerősödött és vallási, filozófiai gyökerei mentén, de önálló életre kelt az egészség, az együttérzés és az elme koncentrációs, tágas éberségének fejlesztése érdekében. gyakorlati alkalmazásban az önfejlesztés, a stresszkezelés, a személyes és társadalmi együttérzés és a munkahelyi kiegyensúlyozott tevékenységek megerősítő mószere lett. 
A módszer specializáció eltérő fókuszok kiemelésére ad lehetőséget. 

A mi képzéseink a szokásos 8x2 órás keretek mellett folamatos gyakorlásra is adnak lehetőséget szakavatott képzőinkkel a hatékoynság növelése, a megküzdés segítése, az énerő kibontakoztatása és a megelőzés támogatása érdekében.

Foglalkozásaink egy egyéni vagy kiscsoportos orientációs beszélgetéssel indulnak, majd a 2 órás  találkozók 8 héten át online és/vagy személyesen, és végül egy fél napos gyakorlás, majd rendszeres online gyakorlás. 

A 8 hét során megtanuljuk, hogyan tudjuk elengedni elménk berögződött, automatikus, és a továbblépést korlátozó gondolat mintáinkat, melyek stresszhez, szorongáshoz, depresszióhoz: szenvedéshez vezethetnek és cselekvési tereinekt korlátozzák.

A foglalkozás során az tthoni gyakorlás fontos és elengedhetetlen a remélt eredmény megéléséhez, ehhez segítségül hanganyagot biztosítunk 

MIT is tanulunk:

  • Formális és nem formális meditációs gyakorlatok: testpásztázás, tudatos mozgás, légzésgyakorlatok, tudatos étkezés, kitágult észlelés, amely problémamegoldásban, fókuszált munkavégzésben, személyes nehézségeink megoldásában segíthet, 
  • A test jelzései, az lrzékszervek üzenetei, gondolatok tudatosítása, stb.,
  • Új viszonyulás a gondolatainkhoz; a gondolatok és érzések közti kapcsolat; a depresszió és a szorongás természetének megértés, a stressz-distressz felismerése, tisztább, eredméynesebb kapcsolódás és kommunikáció, 

 A résztvevők létszáma általában 8-12 fő, a részvételi díjról itt tud tájékozódni.

Induló képzésekkel kapcsolatosan további információt ide kattintva olvashat. 

Jelentkezését ide kattintva teheti meg az alábbi kurzusok bármenyilére. 

 

3 féle tanfolyamot tartunk: 

MbCR - Mindfiulness alapú rákkal való megküzdés, melyet kifejezetten daganatos betegséggel élőknek. 
Erről többet ide kattintva olvashat. 

 

MbCT - Mindfulness alapú Cognitiv terápiás megközelítés,
melyet javasoljuk korlátozó hiedelmeink, szokásaink megváltoztatására törekvőknek, már nem daganattal élőknek ésmegelőzésre.
Erről többet ide kattintva olvashat.

MbCC - Mindfulness alapó CoCounselling: kölcsönös támogatás,
melyet a Magyar Co-Counselling közösséggel együtt tartunk és elsődlegesen a páros, és kiscsoportos önsegítő foylamatok hatékonysáhát segítő módszertant keresőknek ajánljuk. 
Erről többet ide kattintva olvashat.

Eseménynaptár

Facebook

Cikkek


Képmás magazin 2019-12-15 17:46

Életmentő lehet a rákbetegek lelki gondozása

részletek

Itt minden szónak súlya van 2015-06-29 12:44

A beteg és a „többiek”

részletek

Lélekben is gyógyulni kell 2013-11-10 20:29

A rák diagnózisa olyan mint a cunami: ahol előző nap még boldog párok sétáltak a tengerparton, ott másnap a pusztulás és romok képei fogadnak...

részletek