Munkatársaink

 

A Tűzmadár Alapítvány munkatársai, óraadói – pszichológusok, mentálhigénikus, gyógytornász, dietetikus, tanácsadók és önkéntesek – tudásuk legjavát adva, szeretettel igyekeznek segíteni a hozzánk fordulóknak. A legtöbb szakember évek óta dolgozik daganatos betegekkel.

 

 

 

Rohánszky Magda Léna (1951-2019)
A Tűzmadár Házban megvalósult komplex, integratív pszichoszociális rehabilitációs program kidolgozója

 

Rohánszky Magda Léna pszichoonkológus, az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Bölcsész Karának pszichológia szakán végzett, klinikai pszichológus speciális képzésben részesült. Munkája során a transzperszonális pszichológia és a kognitív-magatartás terápia eszköztárát alkalmazta, terápiás megközelítése jungi szemléletű analitikus.

Szakmai tevékenysége középpontjában a rákbetegek pszichológiai kezelésének kidolgozása, az onkológia gyógyító rendszerébe való befogadtatása, létjogosultságának széleskörű elfogadtatása állt. Kidolgozója a „Tűzmadár” komplex pszichoszociális rehabilitációs programnak, mely a betegek lelki támogatása mellett az érintett hozzátartozók problémáinak kezelését és a gyógyításban résztvevő szakemberek képzését is felvállalja. 2008-ban a Brystol Myers Foundation-hoz benyújtott pályázatával elnyert grant lehetővé tette, hogy létrehozzon a Tűzmadár program működtetésére egy multidiszciplináris (pszichológus-szociálismunkás-gyógytornász-dietetikus-mozgásterapeuta) munkacsoportot. A Szent László kórház Onkológiai Centrumával szoros együttműködésben dolgozó Tűzmadár Ház, krízisközpont a daganatos betegek számára, modell értékű. Az elmúlt 10 év során közel 10 ezer rákbetegnek és hozzátartozóiknak adott lehetőséget problémáik kezelésére, rendezésére.

2003-2012 között évi rendszerességgel készítette a nemzetközi pszichoonkológiai szakirodalmi figyelőt, mely az Onco-update kiadványokban jelent meg és vált hozzáférhetővé az onkológiai centrumok számára.

2008-ban elnyerte a Novartis ösztöndíját, a 2001-2006 között onkopszichológiai rendelésen megjelent rákbetegek nyomon követő vizsgálatára.

Ugyancsak 2008-ban az amerikai NASW (National Association of Social Workers) seed grantját nyerte el a roma rákbetegek betegségmagatartásának pilot-vizsgálatára.

Kutatási témája fókuszában a magyar rákbetegek pszichoszociális jellemzőinek felderítése és az alkalmazott pszichológiai intervenciók hatékonyságának vizsgálata állt.

A Magyar Pszichoonkológiai Társaság egyik alapító tagja. 2000-2006 között vezetőségi tag, 2006-2014  az MPOT elnöke.

Simonton tréning vezetésére (relaxáció-imagináció), Williams Életkészségek (stresszkezelés-kommunikáció) tanfolyam vezetésére kiképzett csoportvezető.

 

Vissza az oldal elejére

 

Lakatos Júlia Anna

pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt

 
A Tűzmadár alapítványnál és a Szt Margit kórház onkológiai osztályán lát el pszichológiai tanácsadást.  

"A Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem pszichológusként, 2019 őszétől a Pécsi Tudományegyetem felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus képzésén vagyok hallgató.

A Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél autogén tréninget tanultam, jelenleg a szimbólumterápiás módszerspecifikus képzést végzem.

A Tűzmadár Házban egyéni pszichológiai tanácsadás kapcsán lehet velem találkozni.

 

Vissza az oldal tetejére 

 

Tóth Ágnes  

pszichológus, mozgás terapeuta 

 

 Elsősorban csoportfoglalkozások vezetőjeként találkozhatnak velem a Tűzmadár Alapítványhoz fordulók.

Évek óta vezetem a tudatos jelenlétre épülő „MBCR (Mindfulness Based Cancer Recovery) csoportos programot,

illetve az alapítvány mozgásterápiás foglalkozásait, melynek keretében csikungot és Do-in-t oktatok a betegségben érintett résztvevők számára.

 

Ezeken kívül egyéni pszichológiai konzultációkat is tartok daganatos betegek és hozzátartozóik részére.

 

 

Vissza az oldal elejére

 

 

 

Dr Angster Mária   

pszichológus, klinikai gyerek szakpszichológus, pszichoterapeuta, családállító szupervízor

 

10 évig (1982-1992) dolgozott a SOTE Orvospszichológiai Oktató - és Kutatócsoportjánál Prof.Dr Popper Péter vezetésével. 

Franciaországban Carl Rogers első tanítványaitól tanulta 2 évig a Rogers-féle személyközpontú terápiát, Németországban az Ericksoni hipnózist Milton Erikckson első tanítványaitól.

1994-ben Ő szervezte meg az I. 1 hetes családállítás szemináriumot.

1999-2001 között sajátította el a Hellinger-féle családállítás módszert Németországban, Bert Hellinger első tanítványaitól. 2001 óta tart képzéseket.

A család- és rendszerállítás legfontosabb szakmai szervezetének (DGfS) regisztrált oktatója, a Rendszerállítók Nemzetközi Szövetség (ISCA) Kutatási Bizottságának vezetője.

 Vissza az oldal elejére

 

Matuszka István 

(Eredeti szakmám jogtanácsos) 

Személyközpontú és addiktológiai tanácsadó, mentálhigiénikus szakember, irodalomterapeuta
Simonton oktató-Dr Prezenszky Zsuzsa, 
A Tűzmadár Házban Gyógyító képzelet képzést tartok és az Onkológiai Centrumban Segítő beszélgetést heti rendszerességgel önkéntes segítőként.

 

Vissza az oldal tetejére

 

Boris Ilona
(Eredeti szakmámban informatikus és tanár)

 

Most már évek - évtizedek óta érintettségemtől fogva kinyíltam egy új, a belső fejlődést és kiteljesedést segítő folyamatokra és munkára, melynek hatására megtaláltam a meseterápiát, melyben Dr Boldizsár Ildikónál kiképződtem és a Tűzmadár Házban 2018. óta tartok ilyen foglalkozásokat.

 

 

Vissza az oldal tetejére 

 

Seregély Bea
gyógytornász, mozgásterapeuta

 

Seregély Beáta gyógytornász, manuálterapeuta vagyok. Első diplomámat a Műszaki Egyetem, Építészmérnöki Karán szereztem, majd a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán gyógytornászként másoddiplomáztam, ezután posztgraduális képzésben manuálterapeuta vizsgát tettem. Több, mint tíz éve foglalkozom különböző ortopédiai, neurológiai és traumatológiai problémákkal megküzdő páciensek testi és persze ezen keresztül lelki támogatásával, fizikai állapotuk javításával.
Három éve működöm közre a Tűzmadárház csapatában onkológiai betegek segítésében. Jelenleg Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán külsős oktatóként dolgozom.

 

Vissza az oldal tetejére


 

Kisa Judit 

dietetikus


1988-ban végeztem az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolájának Dietetika Karán piros diplomával.

1990-2011 között dolgoztam a Semmelweis Egyetem Központi Élelmezésén.

1996-ban kezdetem el intenzíven foglalkozni onkológiai betegekkel az Egyetem Radiológiai és Onkoterápiás Klinikáján.

Cikkeket, tájékoztató anyagokat írok.Az elmúlt pár évben 4 könyvem jelent meg, reformtáplálkozás témakörében.

A hozzám fordulók kéréseivel, kérdéseivel szemben nyitott vagyok, és kreatív.Szakmaiságomat nem feledve, minden helyzetből lehet egészséget segítő és támogató utat találni és gyakorolni.

Hitvallásom szerint a jó étrend finom, színes, illatos, és nem utolsó sorban élhető.Több,  mint 14 éve tartok mindezek megtapasztalására, gyakorlására egészségkonyhai foglalkozásokat.

 

Vissza az oldal elejére 

 

Dr. Keresztessy Katalin 

                     

Biológus végzettségű vagyok és természetgyógyász alapképzettséggel is rendelkezem.

2016. júliusa óta irodavezetőként dolgozom a Tűzmadár Házban.

Korábbi munkahelyeimen kutatással, oktatással, a kutatócsoportunk működésével kapcsolatos szervezői munkákkal, pályázatok írásával, menedzselésével foglalkoztam – valamint másodállás formájában egészség-megőrzési programokkal. 

 

Vissza az oldal elejére

 

 

Katona Krisztina

 

Tíz éven keresztül Waldorf óvódapedagógusként (ELTE TÓFK, MWOP) kisgyerekekkel foglalkoztam. A Waldorf pedagógia megismerése, a solymári iskola elvégzése, a gyerekek mellett eltöltött idő sokat formált személyiségemen, világlátásomon. A Tűzmadár Alapítványnál 2020 januárjától programasszisztensként dolgozom. A recepción fogadom a hozzánk látogatókat és a csoportok, egyéni konzultációk adminisztrációját végzem, segítem a szakmai munkatársak tevékenységét.

 

Vissza az oldal tetejére

 

 

 

 

 

Eseménynaptár

Facebook

Cikkek


Képmás magazin 2019-12-15 17:46

Életmentő lehet a rákbetegek lelki gondozása

részletek

Itt minden szónak súlya van 2015-06-29 12:44

A beteg és a „többiek”

részletek

Lélekben is gyógyulni kell 2013-11-10 20:29

A rák diagnózisa olyan mint a cunami: ahol előző nap még boldog párok sétáltak a tengerparton, ott másnap a pusztulás és romok képei fogadnak...

részletek