TÁRS-SZERVEZETEK

 

Szakmai együttműködő partnereink: 

A Tűzmadár alapítvány Szakmai Támogató Testület tagjai: 
                        Dr Herodek Gabriella, onkológus-pszichoterapeuta
                        Dr Rózsa Bernadett, onkológus-kutató, 
                        Dr Ruzsa Emőke, pszichiáter 

 

Rohánszky Magda, alapító-elnökünk hozta létre néhány kollégával az alábbi szervezetet, mellyel azóta is célunk, hogy egy kölcsönösen gazdagító együttműködést tartsunk fel az érintettek és a szakma szolgálatában:                                       

 

 

 

Magyar Pszicho-onkológusok Társasága: MPOT   

 

   

 

 

Partnerszervezeteink az Érintettek támogatásában:   

Van Holnap Alapítványhttp://vanholnap.eu

Az alapítvánnyal a szokásos együttműködési megállapodás mellett törekszünk erőforrásaink kölcsönös támogatására, erősítésére. 
Jelenleg közös pályázatok kidolgozásában és a dietetikai szolgáltatásban találtunk partnerséget.

Weboldal: www.vanholnap.eu

Facebook: www.facebook.com/vanholnap

 

 

Regionális Egészségügyért Alapítvány     

A Regionális Egészségügyért Alapítvány fő céljai a betegségek megelőzése, az egészségügyi szolgáltató rendszer hatékonyságának növelése, eredményességének fokozása, egészségtudatos magatartás formálása. Az embert testi-lelki egységként kezelve kínálnak szolgáltatást, annak érdekében, hogy a programba bevontaknak javuljon az életminősége, aktív részesei legyenek a gyógyulásuknak, felelősséget tudjanak vállalni önmagukért.

Munkájukról többet tudhatsz meg honlapjukon és Facebook oldalukon. A Tűzmadár alapítvánnyal a REGEA elnöke került először kapcsolatba, s mint ez oly gyakran lenni szokott, jóval korábbi ismeretségi szálak futottak össze egy határozottabb szakmai szövetségbe.

  

   Egészségforrás alapítvány, amely 1989-ben jött létre Beata Bishop szakmai támogatásával a hazai daganatos betegeknek nyújtott támaszadás céljából. Tevékenységével jelentősen hozzájárult a daganatos betegséggel kapcsolatos szakmai és társadalmi szemléletformáláshoz. Beáta Bishop könyvei, a magyar nyelven kiadott Gyógyító képzelet-Simonton könyv, dietetikai tanácsadás, a Gerson módszer megismertetése, szakmai támaszadó képzések és a transzperszonális pszichológia szemlélete mind-mind hozzájuk (is) kötődik. A Tűzmadár alapítvány örökös elnöke, Rohánszky Magda és egyik kurátora, Ruzsa Ágota a kezdetekkől támogatta és alkalanként együttműködött az alapítvánnyal. Örülünk, hogy partnereik között tudhatjuk magunkat.

Munkájuk során döntő fontosságú az általuk megkezdett hídépítő munka az akadémikus gyógyítás és a kiegészítő terápiák között, amely annak a meggyőződésnek folyamatos hangsúlyozásán alapszik, hogy az önsegítő módszerek nem alternatívái, hanem kiegészítői a hivatalos orvoslásnak. 
Honlapjuk itt, Facebook csoportjuk pedig itt követhető.

 

 

                    Gyógyulj velünk egyesület     

Az egyesület alakulása óta partnerszervezetünk, nekik helyet biztosítunk a Szt László kórházban a Tűzmadár Házban,  és számos közös szakmai és az érintetteknek szóló programokon közösen vettünk részt és/vagy közösen rendezzük. 

Az egyesület honlapja itt található, Facebook csoportjuk pedig itt.  

 

  

Hasonló tevékenységet folytató szervezetek: 

 

              

A Magyar Rákellenes Liga 1990 óta civil szervezetként vesz részt a rák elleni küzdelemben. Legfontosabb feladataik: egészségnevelés, figyelemfelhívás a korai felismerés és önvizsgálat jelentőségére, szűrések szervezése és népszerűsítése a lakosság körében. A betegeket és hozzátartozóikat szakmai, jogi és lelki segítségnyújtással támogatják, rehabilitációjukat pedig klubfoglalkozások keretében segítik elő. Kurzusokat szerveznek orvosok, ápolók részére, önkéntes segítőket képeznek. Egészségügyi intézményeket adománygyűjtésből vásárolt eszközökkel támogatják. A Ligának 37 alapszervezete működik országszerte. Tevékenységük megismerhető ide kattintva honlapjukon és Facebook oldalukon.

 

 

                                      

 

 

 

 A Rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány a lakosság legszélesebb körében végzett szervező, propagáló, koordináló munkával kívánja előmozdítani a hazai rákellenes tevékenység hatékonyságát, a rákmegbetegedések megelőzését tűzte ki célul. Munkájukkal megismerkedhetsz a honlapjukra kattintva és az Életigelők Rákellenes életmódmagazin Facebook felületén is.                               

   Alapítványuk 1993-ban azzal a céllal jött létre, hogy a magyarországi emlőrákkutatást, gyógyítást fejlessze, összefogja a témával foglalkozó szakembereket és keresse a nemzetközi együttműködési lehetőségeket, a gyógyítás előmozdítása érdekében.

Fontosnak tartjuk, hogy a szakmai hátteren kívül - fő célkitűzéseinkhez kapcsolódóan - közhasznú tevékenység keretében adjunk széles körű tájékoztatást az emlőrák megelőzésével, kezelésével és a rehabilitációval kapcsolatban. Honlapjuk ide kattintva megtekinthető.

 

 

A Mályvavirág Alapítvány „a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért”, 2013 májusában alakult meg. A létrehozás oka az volt, hogy legyen egy olyan szervezet Magyarországon, amely kifejezetten méhnyakrák-megelőzéssel és rehabilitációval foglalkozik. Korábban nem volt ilyen, pedig nagy szüksége van az országnak rá. Ma már dolgozunk a nőgyógyászati daganattal érintettek segítéséért is. Honlapjukon ide kattintva részletesen lehet tájékozódni támogató szolgálataik felől. 

 

Alapí

  Az alapítvány, elynek honlapján részletesebben lehet tájékozódni     

                A mellrák elleni küzdelemért az Egészség Hídja Összefogást hazánkban 2002-ben Nancy Goodman Brinker amerikai nagykövet asszony kezdeményezte. 2006-tól szervezett formában, közhasznú egyesületként folytatódik a korábbi években megkezdett tevékenység. Honlapjukon itt lehet tájékozódni. 

 

 

 

  

                                         
       
           
                                    

Eseménynaptár

Facebook

Cikkek


Képmás magazin 2019-12-15 17:46

Életmentő lehet a rákbetegek lelki gondozása

részletek

Itt minden szónak súlya van 2015-06-29 12:44

A beteg és a „többiek”

részletek

Lélekben is gyógyulni kell 2013-11-10 20:29

A rák diagnózisa olyan mint a cunami: ahol előző nap még boldog párok sétáltak a tengerparton, ott másnap a pusztulás és romok képei fogadnak...

részletek