Tevékenységünk

Tevékenységünk

Hazánkban a rákban megbetegedettek száma folyamatosan emelkedik. A betegség hosszan tartó krónikus folyamat, a gyógyítás okozta fizikai terhek pedig nehezítik a betegek pszichoszociális egyensúlyának megőrzését. Kutatások bizonyítják, hogy a helyes életmóddal (megfelelő táplálkozás, dohányzás mellőzése, alkoholfogyasztás minimalizálása, testmozgás, a stressz kezelése) sokat tehetnénk a rákbetegség kialakulásának megakadályozásáért, már kialakult betegség esetén a kiújulás, áttétképződés csökkentéséért, az életkilátások javításáért.

Alapítványunk komplex, integratív és holisztikus módon közelít a gyógyulási folyamathoz, hangsúlyt helyezve a test- és lélek rehabilitációjára egyaránt. Az egyéni konzultációk, a csoportos tanfolyamokon elsajátítható elvek, és technikák mind-mind a gyógyulási folyamatot, az egyensúly megtartását, a felépülést, az egészség megőrzését segítik.

Az együttes munka sikerességét biztosítja a sokrétű megközelítést lehetővé tevő, elkötelezett szakembergárda: onkológus szakorvos, pszichológus, szociális munkás, gyógytornász, dietetikus (a betegek helyes táplálkozásáról gondoskodó szakember) életmód-tanácsadó; valamint a mindig az adott személyre koncentráló, egyéni boldogulást szolgáló módszertani lehetőségek tárháza.

A következő konzultációkra, foglalkozásokra folyamatosan lehet jelentkezni:

  • Feltáró beszélgetés, egyéni rehabilitációs program kidolgozása pszichológussal
  • Konzultáció pszichológussal
  • Egyéni pszichoterápia - klinikai pszichológussal szükség esetén
  • Táplálkozási és életmód tanácsadás
  • Egyéni gyógytorna
  • Csoportfoglalkozások: MBCR–Artemis, Gyógyító képzelet-Simonton alapokon, Williams-életkészség, Autogén Tréning, Asszertivitás, Do-in, Nordic walking,test-tudat jóga, Gyógyító terek, stb.
  • Konzultáció onkológussal
  • Közösségi programok, mozgás és művészetterápia, irodalom és meseterápia, 

 

Gyógyulást segítő szakértői fórumok és beteg beszámolók

Eseménynaptár

Facebook

Cikkek


Képmás magazin 2019-12-15 17:46

Életmentő lehet a rákbetegek lelki gondozása

részletek

Itt minden szónak súlya van 2015-06-29 12:44

A beteg és a „többiek”

részletek

Lélekben is gyógyulni kell 2013-11-10 20:29

A rák diagnózisa olyan mint a cunami: ahol előző nap még boldog párok sétáltak a tengerparton, ott másnap a pusztulás és romok képei fogadnak...

részletek