Tevékenységünk

Hazánkban a rákban megbetegedettek száma folyamatosan emelkedik. A betegség hosszan tartó krónikus folyamat, a gyógyítás okozta fizikai terhek pedig nehezítik a betegek pszicho-szociális egyensúlyának megőrzését. Kutatások bizonyítják, hogy a helyes életmóddal (megfelelő táplálkozás, dohányzás mellőzése, alkoholfogyasztás minimalizálása, testmozgás, a stressz kezelése) sokat tehetnénk a rákbetegség kialakulásának megakadályozásáért, már kialakult betegség esetén a kiújulás, áttétképződés csökkentéséért, az életkilátások javításáért.

Alapítványunk komplex, integratív és holisztikus módon közelít a gyógyulási folyamathoz, hangsúlyt helyezve a test- és lélek rehabilitációjára egyaránt. Az egyéni konzultációk, a csoportos tanfolyamokon elsajátítható elvek, és technikák mind-mind a gyógyulási folyamatot, az egyensúly megtartását, a felépülést, az egészség megőrzését segítik.

Az együttes munka sikerességét biztosította a sokrétű megközelítést lehetővé tevő, elkötelezett szakembergárda: onkológus szakorvos, pszichológus, szociális munkás, gyógytornász, dietetikus (a betegek helyes táplálkozásáról gondoskodó szakember) életmód-tanácsadó, mentálhigiénés szakember, művészet- és mozgás terapeuta; valamint a mindig az adott személyre koncentráló, egyéni boldogulást szolgáló módszertani lehetőségek tárháza.